Werkwijze

Wij stellen ons aan u voor als een professioneel trainingscentrum voor hond en baas. Een trainingscentrum waar u terecht kunt voor vragen, advies en begeleiding over opvoeding, probleemgedrag en specifieke takken van de hondensport.
Clickermethode
Wat is een clicker? De clicker is een klein doosje met daarin een metalen plaatje, als je op dit plaatje drukt dan maakt het een typisch klikklak geluidje, sommige mensen kennen het speeltje nog van vroeger als een klein metalen kikkertje wat het typische klikklak geluid teweegbrengt.

 Afbeelding invoegen

Het gebruik van de clicker als trainingsmiddel stamt uit de zoogdiertraining, o.a. dolfijnen worden ermee getraind.

Hoe gebruik je de clicker?

Wanneer de hond de betekenis van de clicker is aangeleerd gebruik je de clicker om de hond te laten weten dat het gedrag wat hij op dat moment vertoont het gewenste gedrag is. Je wilt bijvoorbeeld je hond leren zitten: op het moment dat de hond uit zichzelf gaat zitten click je en geef je hem zijn beloning. Wanneer dit een aantal maal herhaald wordt zal de hond de bedoeling begrijpen en uit zichzelf gaan zitten. Als dit gedrag er goed in zit kan men er een commando eraan verbinden.

Waarom is het zo'n goed middel?

Het voordeel van de clicker is dat men het juiste moment, het moment waarop het gedrag wordt getoond, kan "pakken", anders
dan met het geven van iets lekkers wat altijd pas na het gedrag gedaan kan worden.

Razendsnel leren
Doordat alleen gewenst gedrag beloond (lees aangeklikt) wordt gaat het leerproces razendsnel, want een hond zal gedrag wat beloond wordt herhalen. Een tweede voordeel is dat de hond niet gedwongen wordt iets te doen, waardoor het leerproces veel sneller verloopt.